Revista Municipal Ajuntament

#21D GUANYEM LA DEMOCRÀCIA

El 21 de desembre, com a mandat imposat pel govern de l’estat després d’aplicar l’article 155 i cessar al govern català escollit democràticament a les urnes el passat 27 de setembre del 2015, estem cridats a votar. Unes eleccions a les hi anem per restituir el govern legítim de Catalunya i perquè aquesta és l’arma dels demòcrates: les urnes.

Aquest #21D va d’escollir entre el bloc que ha aplicat l’article 155, el que va aplicar la violència als col·legis l’1 d’octubre i el que frena qualsevol avanç democràtic i social del nostre país amb qualsevol excusa. I el bloc que aposta per una nova República Catalana. O acatem el 155 i obeïm o fem república.

Hem arribat més lluny que mai en els nostres objectius republicans, tot i que la repressió ens ha impedit acomplir amb tot el que volíem. Ara cal, doncs, “fer república”, tot ampliant encara més el suport al projecte republicà. Cóm ho farem? Aplicant les lleis que el Parlament de Catalunya ha aprovat i que el govern de l’estat ha tombat utilitzant el Tribunal Constitucional: la llei d’igualtat efectiva entre homes i dones, de l’impost sobre les entitats bancàries, la llei contra la pobresa energètica, la llei d’emergència habitacional o contra els desnonaments i la llei de creació d’impostos a la producció d’energia nuclear entre d’altres.

L’única manera de fer créixer aquest país és entenent que la independència no és l’objectiu, sinó l’eina que ens ha de dur al objectiu real: una república més justa i equitativa econòmica i socialment.